Purmerender met wapen aangehouden in Zaandam

Zaandam – Tijdens een preventief fouilleeractie in het centrum van Zaandam werden twee personen aangehouden wegens het bezit van drugs en een wapen.

Kort na middernacht werd een 53-jarige Purmerender aangehouden op de Dam in Zaandam. Hij bleek een wapen bij zich te hebben. Het ging om een mes, welke was ingebouwd in een oude niet meer werkende aansteker. Het lemmet kwam tevoorschijn als op de aansteker een knop werd ingedrukt. Het wapen werd in beslag genomen. Ook een zakmes, die de verdachte bij zich had, werd ingenomen.

Omstreeks 01.15 uur controleerde de politie op de Wilhelminakade een 19-jarige Zaandammer. Hij bleek zevenentwintig (vermoedelijk) XTC-pillen bij zich te hebben en vier henneptoppen. Ook deze drugs zijn in beslag genomen.

Updated: 27 april 2019 — 09:34

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *