Purmerendse zonder rijbewijs bij Alblasserdam van de A15 geplukt

Alblasserdam – Op woensdag 10 april 2019, omstreeks 15.15 uur, kregen onze collega’s een ANPR-hit op de A15 links richting Papendrecht. De hit betrof dat de kentekenhouder van een personenauto nog een openstaande boete had voor een onverzekerde bromfiets.

Onze collega’s namen positie in bij de oprit Sliedrecht-Oost. Na enkele minuten reed het voertuig voorbij. Het voertuig werd aan de kant gezet bij het Shell Tankstation langs de A15 in Alblasserdam.

Tijdens deze controle bleek de kentekenhouder de bestuurster van de auto te zijn. Uit navraag bleek dat de bestuurster niet in het bezit van een rijbewijs was. Hiervoor kreeg de 40-jarige bestuurster uit Purmerend een bekeuring en mocht niet meer verder rijden.

Verder controleerden de collega’s de staat van het voertuig. Zij zagen dat er op de rechter voorband geen profilering meer zat. Ook hiervoor kreeg de bestuurder een bekeuring. De collega’s hebben haar medegedeeld dat er pas verder gereden mag worden met het voertuig zodra de band vervangen is.

De openstaande boete kon niet betaald worden en blijft nog openstaand. Deze zal zij op een later moment moeten betalen. Dat de bestuurster niet direct hoefde te betalen was mogelijk doordat er op de openstaande bekeuring geen dwangmiddel van kracht was.

De bestuurster heeft ander vervoer geregeld en heeft het voertuig laten staan.

Aldus de politie via Facebook

Geef een reactie