Gewonde na straatroof Volendam

Volendam – Op zaterdag 19 januari 2019, tussen 01.15 en 01.30 uur, vond er een straatroof plaats op het Bootslot te Volendam nabij de kruising met het Bloedkoraal.

Een 69 jarige in Volendam wonende man was met zijn fiets op weg naar huis. Hij werd op het Bootslot van zijn fiets getrokken en vervolgens geslagen en geschopt. Twee daders, vermoedelijk jonge mannen, in donkere kleding gekleed, beroofden hem van zijn geld. De twee daders renden vervolgens weg in de richting van het Boelenspark. Twee voorbijgangers vonden het slachtoffer liggend op straat en hielpen hem overeind. Als gevolg van het geweld heeft het slachtoffer overal blauwe plekken en een zere arm die hij beperkt kan bewegen.

Het slachtoffer was op de fiets vanaf zijn werk in het centrum van Volendam op weg naar huis. Zijn route was Populierenlaan, Jupiterlaan en Bootslot.