Zaanse agenten mishandeld

Zaandam / Wormerveer – Volgens de politie Zaanstreek-Waterland zijn er zondagavond twee agenten mishandeld. Dit melden zij via hun Facebook pagina.

Gisteren zijn er twee keer Zaanse collega’s mishandeld.

Gisteravond kregen wij de melding dat er een vermist meisje was aangetroffen in een woning in Wormerveer. Een officier van Justie had de aanhouding, opsporing en terugbrenging van het minderjarige meisje bevolen.

Toen wij ter plaatse kwamen, gingen wij in gesprek met het meisje. Zij wilde niet meewerken en stond halverwege de trap. Na een aantal keer op haar ingepraat te hebben, gaf ze aan nog steeds niet mee te willen werken. Toen wij haar onderarm vastpakten, gaf zij de betrokken collega een trap en begon ze de collega te slaan.
Het meisje is hierop aangehouden voor mishandeling van een politieman in functie.

Een uur later gaven andere collega’s een bestuurder van een bromfiets een stopteken op de A.G. Verbeekstraat in Zaandam. De bestuurder kon geen rijbewijs tonen en werd bijdehand. Toen hij wilde gaan steppen met de bromfiets met de sleutel in het contact (wat niet mag zonder rijbewijs) werd hij wederom gewaarschuwd. Hierop gaf hij uit het niets een slag in het gezicht van onze collega.
De 16-jarige Zaandammer is direct aangehouden en overgebracht naar bureau Zaandijk.

Beide collega’s hebben aangifte gedaan tegen de verdachten.
Geweld tegen de politie wordt nooit getolereerd. Wij doen altijd aangifte en er zal altijd proces-verbaal worden ingestuurd naar het Openbaar Ministerie.