Onder invloed met 100 km p/u door woonwijk

Zaandam – De politie van Zaanstreek – Waterland meld het navolgende op hun Facebook pagina…

Afgelopen nacht omstreeks 02:00 uur reed een van onze officieren van dienst over de Pinasstraat in Zaandam. Een tegemoetkomend voertuig reed met defecte verlichting. Toen onze collega keerde om het voertuig stil te houden, ging de bestuurder er met hoge snelheid vandoor. Een achtervolging volgde.
Met zo’n 90 a 100 km/h reed de bestuurder over de Pinasstraat in de richting van de Koopvaardijstraat. Hier reed de bestuurder over het grasveld. Op de Brikstraat gaf de bestuurder het op en stapte uit.
De bestuurder, een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, was duidelijk onder invloed van alcohol en drugs. De bestuurder blies een A. De bestuurder weigerde een speekseltest af te leggen en op het bureau weigerde de verdachte bloed af te geven. Wij hebben daarom het weigeren van de bloedtest ten laste gelegd, alsmede rijden onder invloed en gevaarlijk rijgedrag. Voor het weigeren van een bloedtest staat de hoogst mogelijke straf.
Het rijbewijs én de auto zijn in beslag genomen.
Ook bleek de man nog 3256 euro aan boetes hebben openstaan. Het voertuig is daarom officieel buiten gebruik gesteld.