Ex ambtenaar Gemeente Purmerend vrijgesproken

Veroordeling voor bezit wapens en munitie

Foto: Haico Kats

Purmerend – De rechtbank Noord-Holland heeft vandaag een voormalig ambtenaar van de gemeente Purmerend en een projectontwikkelaar vrijgesproken van de verdenkingen dat zij zich schuldig hebben gemaakt aan passieve dan wel actieve omkoping. Tegen beiden was een taakstraf van 200 uren geëist.

Niet bewezen
Volgens de rechtbank is niet bewezen dat de projectontwikkelaar de ambtenaar giften heeft gegeven, althans – voor zover op onderdelen wel sprake is geweest van giften – dat deze giften zijn gedaan of aangenomen om de ambtenaar om te kopen.
De rechtbank volgt hiermee het betoog van de advocaten van de verdachten. Beide verdachten zijn uitvoerig door de Rijksrecherche verhoord en hebben steeds stellig ontkend zich aan omkoping te hebben schuldig gemaakt.

OM niet-ontvankelijk in ontnemingsvorderingen
Gelet op de vrijspraken heeft de rechtbank het Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk verklaard in de ontnemingsvorderingen die tegen de verdachten waren ingediend.

Veroordeling voor bezit wapens en munitie
De projectontwikkelaar is wél veroordeeld voor het verboden bezit van een alarm-/startrevolver, een veerdrukwapen en munitie, die tijdens de doorzoeking in zijn woning zijn aangetroffen. De rechtbank heeft de projectontwikkelaar hiervoor echter geen straf opgelegd en legt in het vonnis uit hoe zij in deze specifieke zaak tot die beslissing is gekomen.

Interesse in Bovenstaand Beeldmateriaal ?

Heeft u interesse in het hier boven getoond beeldmateriaal, of zoekt u specifiek beeldmateriaal en is (nog) niet aanwezig op de website, neem dan op contact via het onderstaande formulier.

Het beeldmateriaal op de website is van mindere kwaliteit dan het originele beeldmateriaal.